Onze werkwijze

Sneller herstellen bij Fysiotherapiepraktijk Nispen & Wouwse Plantage

Uw fysiotherapeut zorgt ervoor dat de klacht goed in kaart wordt gebracht en daarna wordt gestabiliseerd, verminderd of verholpen. Dit doen we met oefeningen en/of massages en een uitgebreid advies. Ook hebben we professionele apparatuur om ons behandelplan te ondersteunen. Met onze behandeling zorgen we er – samen met u – voor dat zitten, staan en bewegen weer normaal en pijnloos aan gaat voelen. Wanneer herstel niet volledig mogelijk is, dan helpen we u zo effectief mogelijk met de beperkingen om te gaan.

U en uw vitaliteit staan centraal. Een breed team van specialisten beantwoordt uw hulpvraag.
Vernieuwend, met aandacht en in verbinding. Wat beweegt u?

Uw behandelpad stap voor stap

Inzicht in de fases uw persoonlijke behandelplan en de te nemen stappen. 

1. Afspraak maken?

Met of zonder verwijzing

Sinds 1 januari 2006 hebben patiënten geen verwijsbriefje meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Fysiotherapie vrij toegankelijk.

U kunt zich dus direct bij ons melden.

Indien een verwijzing vanwege een chronische indicatie wel het geval is zal uw therapeut u daarmee helpen.

2. Eerste afspraak

Goed onderzoek door specialist

U krijgt een digitale vragenlijst via de email aangereikt. Onze fysiotherapeuten zijn op deze wijze op de hoogte van uw klachten. Er volgt een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek waar niet alleen uw klachten, maar uw algeheel welbevinden wordt meegenomen. 

De therapeut bepaalt aan de hand van uw symptomen wat er aan de hand is. Er wordt uitgelegd wat de oorzaak van uw klachten is. Na een uitgebreide intake, onderzoek en een gedegen uitleg kunt u vaak zelf invloed op de klacht uitoefenen.

De eerste afspraak voor een (nieuwe) blessure zal daarom ook altijd een dubbele afspraak zijn. Hierdoor hebben we bij de eerste afspraak meer tijd voor u om tot een diagnose te komen, een inschatting van het herstel te maken en
meteen door te pakken met een consult aansluitend. Langer eerste consult = betere behandeling.

Wilt u dit niet? Geef dit dan duidelijk aan bij het maken van uw eerste afspraak voor een (nieuwe) blessure.

3. Patiëntenportaal Mijn Zorgtoegang

Ons beveiligde patiëntenportaal

MijnZorgtoegang is het beveiligde patiëntenportaal van Fysiotherapiepraktjk Nispen & Wouwse Plantage.
Op dit portaal kunt u uw afspraken inzien. Ook kunt u er zelf afspraken maken en afspraken gemakkelijk verzetten en afzeggen. Verder kan uw therapeut via het patiëntenportaal ook vragenlijsten voor u klaarzetten, die u thuis op uw gemak kan
invullen.

Wanneer u voorafgaande aan uw behandeling de voor u beschikbaar gestelde vragenlijsten al invult, hoeft uw fysiotherapeut
hier minder tijd aan te besteden tijdens uw behandeling. Dit zorgt er dus voor dat uw therapeut meer tijd overhoudt om u te
behandelen!


U krijgt een e-mail om uzelf aan te melden voor ons beveiligde patiëntenportaal. U zal hierover tijdens het maken van de (eerste) afspraak over geïinformeerd worden.

4. Persoonlijk behandelplan en behandeling

Samen met u wordt een effectief behandelplan opgesteld. Er wordt rekening gehouden met uw voorkeuren en wensen. Een behandelplan met prognose, verwachtingen en ons beleid wordt met u met u besproken.

Het behandelprogramma vormt de basis van uw revalidatie. Voor een optimaal resultaat evalueren we regelmatig en indien nodig sturen we bij. De duur van een behandeling is afhankelijk van het soort therapie dat u nodig heeft.

Met onze vele specialisaties worden uw klachten in zijn geheel aangepakt. Met onze ruime trainingsfaciliteiten kunt u ook zelf voor of na de behandeling werken aan uw herstel.

5. Na de behandelingen

Als u gezamenlijk beslist de frequentie van de behandelingen te verminderen of te stoppen dan verliezen wij u niet uit het oog. De juiste preventieve oefeningen en/of de combinatie met een vervolg van beweeg/sportprogramma bij één van onze beweegpartners zal zorgen dat u op de lange termijn klachtenvrij blijft.

shutterstock_2244678759_medium[1].jpg

Alles op een rijtje:

 • Behandelingen worden afgestemd op uw persoonlijke doelen, voorkeuren en wensen
 • Behandelingen volgens de laatste wetenschappelijke inzichten
 • Contracten met alle zorgverzekeraars
 • Gespecialiseerd in rugklachten, nekklachten en sportklachten
 • Manuele therapie, Dry Needling, Medical Taping, etc. 
 • 5 dagen per week geopend, ook in de avonduren en vroege ochtenduren
 • Eerste consult binnen 24 uur
 • Elke therapeut is ingeschreven bij het Centraal Kwaliteitsregister
 • Onze therapeuten volgen vaak cursussen/opleidingen
 • Ervaring in binnen- en buitenland
 • Gemakkelijk te bereiken met buurtbus, auto, fiets en te voet
 • 2 locaties: Nispen & Wouwse Plantage

bg
Heb je nog vragen of wil je meer weten?
img_20230516_114457.jpg

Hanne helpt je graag verder!
Neem vandaag nog contact op:

Contact opnemen