js-165.jpg

Operatie aan heup, knie of schouder?

Wij kunnen u met fysiotherapie helpen zowel vóór de operatie als bij herstel achteraf.

Zowel vóór, als nadat u bijvoorbeeld een nieuwe knie hebt gekregen of aan uw heup of schouder bent geopereerd, is goede begeleiding bij de revalidatie door de fysiotherapeut belangrijk. Hierdoor blijft uw conditie op peil en leert u hoe u na de operatie het best kunt bewegen.

js-161.jpg

Revalidatieprogramma na een totale knieprothese operatie

Zo snel mogelijk weer optimaal functioneren in het dagelijks leven

De knie is het meest vervangen gewricht van het menselijk lichaam. Tijdens de operatie worden de uiteinden van het dijbeen en scheenbeen vervangen door kunstmatige delen.

Al voordat u wordt geopereerd kunt u bij ons een behandeling inplannen. Tijdens deze preoperatieve begeleiding leren wij u hoe u moet traplopen, lopen met krukken en krijgt u uitleg over de oefeningen die gaan komen nadat u een nieuwe knie hebt gekregen. Wij adviseren u al ruim van de voeren dus krukken in huis te halen, zodat we dit kunnen oefenen.
Direct nadat u bent geopereerd begint de revalidatie onder begeleiding van een van onze specialisten, op verwijzing van de specialist. De eerste twee weken komen wij vaak bij u aan huis.

Wij werken bij de revalidatie volgens een protocol. Het oefenprogramma is gericht op looptraining, mobiliteit van het gewricht, stabiliteit en coördinatie en spierversterkende oefeningen. Als u sport zult u begeleid worden met sportspecifieke oefeningen zodat u na verloop van tijd ook het sporten kunt hervatten. Ons revalidatieprogramma wordt voor u op maat gemaakt en hierbij houden wij rekening met uw belastbaarheid en uw persoonlijke doel: weer optimaal functioneren in het dagelijks leven.

Indien nodig houden we contact met de specialist. In onze moderne praktijk hebben we de beschikking over een uitgebreide oefenruimte met alle apparatuur die nodig is voor uw optimale revalidatie van de nieuwe knie.

Revalidatie na een totale heupprothese operatie (THP)

Zo snel mogelijk weer optimaal functioneren in het dagelijks leven

Een totale heupprothese operatie wordt tegenwoordig vaak uitgevoerd. De operatie is noodzakelijk als er ernstige schade is aan het femorale gedeelte van de heup. Dit komt voor bij ernstige artrose, een dijbeenhalsbreuk en bij een verstoorde doorbloeding van de heupkop.

Voordat u geopereerd wordt kunt u al een behandeling inplannen. Deze preoperatieve fysiotherapie richt zich op het leren lopen met hulpmiddelen, welke houding u na de operatie het best kunt aannemen bij zitten en liggen en welke voorzorgsmaatregelen u kunt nemen. Ook leert u hoe u moet traplopen en krijgt u uitleg over de oefeningen die u na de operatie gaat doen. Zorgt u dat u tijdig krukken in huis hebt neemt u deze mee naar de afspraak.

Zo snel mogelijk nadat de operatie heeft plaatsgevonden begint de revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit gebeurt op verwijzing van de orthopeed en de eerste twee weken komen wij vaak bij u aan huis. Bij onze behandeling werken wij volgens een bepaald protocol en dit opbouwend oefenprogramma is gericht op looptraining, mobiliteit van het gewricht, stabiliteit en coördinatie en spierversterkende oefeningen. Indien nodig begeleiden wij ook met sport specifieke therapie, zodat ook het sporten na enige tijd hervat kan worden. Het revalidatieprogramma wordt voor u op maat gemaakt, rekening houdend met uw belastbaarheid en uw persoonlijke doel: weer optimaal functioneren in het dagelijks leven.

Waar nodig houdt de fysiotherapeut contact met de orthopeed/specialist voor overleg. In onze praktijk hebben wij de beschikking over een uitgebreide oefenruimte met alle apparatuur die nodig is voor een zo optimale revalidatie van de heup.

Klachten waarbij we u kunnen helpen:

Staat uw klacht er niet tussen? Neem gerust contact op voor advies.

 

        Hoofd

        Romp

        Ledematen

     

 

·       evenwichtsproblemen

·       ademhalingsproblemen

·       achillespeesblessure

 

·       hoofdpijn

·       bekkenbodempijn

·       artrose

 

·       kaakklachten

·       bekkenpijn

·       beenklachten

 

·       migraine

·       COPD en COVID-19

·       beperkte beweeglijkheid

 

·       nekklachten

·       hart- en vaatziekten

·       elleboogklachten

 

·       nek/schouderklachten

·       heupklachten

·       enkelblessure

 

·       revalidatie na een beroerte

·       lage rugklachten

·       etalagebenen (PAV)

 

·       tinnitus

·       longaandoeningen

·       fibromyalgie

 

·       spanningsklachten

·       pijnklachten aan gewrichten

·       frozen shoulder

 

·       wiplash

·       pijnklachten aan spieren

·       hamstringblessure

 

 

·       rugklachten

·       hand- en polsklachten

 

 

·       spanningsklachten

·       ischias

 

 

·       stuitpijn

·       instabiele gewrichten

 

 

·       verminderde algehele conditie

·       knieklachten

 

   

·       krachtsvermindering

 

   

·       loopproblemen

 

   

·       reuma

 

   

·       revalidatie na een breuk/operatie

 

   

·       RSI

 

   

·       schouderklachten

 

   

·       sportblessures

 

   

·       tennisarm/elleboog

 

   

·       valpreventie en balans

 

   

·       voet- en enkelklachten

 

   

·       voorbereiding op een operatie

 

   

·       zweepslag

Waar we ook bij kunnen helpen: